YAŞAM
Giriş Tarihi : 31-10-2023 09:57   Güncelleme : 31-10-2023 09:59

İYC Sakarya Şubesi’nden “Ya Gazze Düşerse” Adlı Konferansı Düzenlendi

İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesince düzenlenen, Gazze'de yaşanan katliam ve soykırımın tarihsel anlamda ele alındığı "Ya Gazze Düşerse" adlı konferans, Necip Fazıl Kısakürek Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti.

İYC Sakarya Şubesi’nden “Ya Gazze Düşerse” Adlı Konferansı Düzenlendi


Konferansın açılış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Yılmaz Çiğdem, Gazze'de yaşanan katliamı ve İsrail’in yaptığı saldırıların perde arkasını öğrenmenin önemini vurguladı. Ayrıca, Gazze'deki sivil ve masumların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, destek vermenin insani bir görev olduğunu belirtti.

Konferansta kürsüye çıkan Bülent Deniz, Gazze ve İsrail arasında yaşanan son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Deniz; Gazze’nin tarihin her döneminde önemli bir konumda olduğunu söyledi.

Filistin’deki kutsal topraklara düzenlenen saldırıları anlatan Deniz, Haçlılardan İsrail’e kadar tarihin birçok dönemlerinde farklı birliklerin Gazze’yi kuşattığını ancak hiçbirinin işgal edemediğini vurguladı. Bülent Deniz, “9 Aralık 1917'de Devlet-i Ali Osman'ın zevale uğramasıyla bırakmak zorunda kaldığımız, Gazze ve Kudüs-ü Şerif bugün 106 yıl sonra bir kez daha büyük bir kırılmayla/işgalle/saldırıyla/kuşatmayla karşı karşıya! Küresel emperyalistler o gün planlarının ilk aşamasını gerçekleştirdiler ve 106 yıl sonra bir kez daha gelerek 2. aşama için harekete geçtiler!” ifadelerini kullandı.

"Ya Gazze Düşerse" konferansı, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek ve bölgenin tarihsel konumunu belirten Deniz, Bu bağlamda müslümanlar için ne kadar önemli olduğu şu ifadelere yer verdi: “Gazze Düşerse, Kudüs Düşer, Kudüs Düşerse, Mekke Medine Düşer, Mekke Medine Düşerse, İstanbul Düşer. Katılımın yüksek olduğu konferans dinleyiciler tarafından başından sonuna ilgi ile takip edildi.

İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi, Gazze'deki haklı direnişin ve yaşanan insanlık dramı konusundaki bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini ve Filistin halkının haklı mücadelesi bitene kadar destek vereceklerini belirttiler.

AdminAdmin