SAĞLIK
Giriş Tarihi : 29-12-2023 23:03

Sakarya 2. Hemovijilans Sempozyumu Düzenlendi

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hekimlere yönelik “Sakarya 2. Hemovijilans Sempozyumu” gerçekleştirildi

Sakarya 2. Hemovijilans Sempozyumu Düzenlendi

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hekimlere yönelik “Sakarya 2. Hemovijilans Sempozyumu” 22.12.2023 tarihinde hastane konferans salonunda 2 oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Bu sempozyumda ilk oturum Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Fikret Halis ve Prof. Dr. Fatih Altıntoprak;

İkinci oturum ise hastanemiz Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Alaçam, Prof. Dr. Ali Tamer ve Prof. Dr. Havva Belma Koçer Başkanlığında gerçekleştirilmiş olup,

Prof. Dr. Tuba Hacıbekiroğlu, Doç. Dr. Tayfur Demiray, Prof. Dr. Ertuğrul Güçlü, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Orhan, Prof. Dr. Hamad Dheır, Doç. Dr. Ayça Taş Tuna alanlarını da konu alan değerli bilgilerini bizlerle paylaşmışlardır.

Sempozyum kapsamında değerli hekimlerimiz kan ve kan bileşenlerinin öneminden, bağışçıdan alıcıya olan tüm transfüzyon sürecindeki kilit noktalara kadar birçok önemli konuları ele alarak sunularını gerçekleştirdiler.

Bizlere bir kez daha kanın hayati önemini ve hemovijiansın bu transfüzyon süreci için ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.

Sempozyum sonunda oturum başkanlarımıza ve konuşmacı hekimlerimize teşekkür plaketleri takdim edildi.

Bu sempozyumda daha önce hemovijilans koordinatörlüğü yapan Prof. Dr. Mustafa Altındiş açılış konuşmasıyla bizleri yalnız bırakmadı.

 

 

 

AdminAdmin