YAŞAM
Giriş Tarihi : 05-01-2024 22:25

Sakarya Sarıkamış Şehitlerini anmaya gidiyor

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’nden kalkan otobüs, Sarıkamış şehitlerini anma programı için Kars Sarıkamış’a yolculuğa çıktı. Sakarya’dan giden Sarıkamış Platformu grubunu Orman Bölge Müdürü Önder Terzi ve Adapazarı Orman İşletme Müdürü Serdar Kabakçı Sarıkamış Platform grubunu dualarla uğurladı.

Sakarya Sarıkamış Şehitlerini anmaya gidiyor


Sarıkamış Platformu Sakarya İl Temsilcisi Mustafa Karabudak, “Sarıkamış şehitleri anma programı için her sene Sakarya’dan Sarkamış’a hareket ediyoruz. Sarıkamış Platformu Kars Ardahan Iğdır Derneği olarak ortaklaşa Sakarya’dan 106 kişiyle şehitleri anma programına gidiyoruz. Bu sene 109. yılı anma programı yapılacak. Sarıkamış’ta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce bize her sene katkı veriyor, bize destek veriyor. Katkılarından dolayı Ekrem Yüce başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizleri dualarla uğurlayan Sayın Orman Bölge Müdürümüze ve İşletme Müdürümüze verdikleri katkılardan dolayı çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz" açıklamalarında bulundu.

Program Akışı

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı'nın ilk gününde Sarıkamış Kazım Karabekir Camisi'nde mevlit okutulacak. Mevlid-i Şerif programının ardından saat 20.30'da 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne meşaleli yürüyüş gerçekleştirecek. Programda, 6 Ocak Cumartesi günü Sarıkamış Kayak Merkezi'nde meşaleli kayak gösterisi yapılacak.

Programın son günü 7 Ocak Pazar ise Anma Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Kızılçubuk Zirve Alanı'nda toplanacak katılımcılar, yürüyüşe geçecek. Yürüyüş, Ay Yıldız Tören Alanı'nda son bulacak. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk konulacak ve protokol konuşmaları gerçekleştirilecek.

Sarıkamış Şehitleri Anma Programı, Ay Yıldız Tören Alanı'nda düzenlenecek Çelik Kanatlar ve hava durumu uygun olursa Solo Türk gösterisi ile tamamlanacak.

AdminAdmin