GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-01-2023 16:19

Sakarya'da Kur'an-ı Kerim yakılması kınandı

Sakarya'da sabah namazında buluşan vatandaşlar, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını protesto etti.

Sakarya'da Kur'an-ı Kerim yakılması kınandı

Adapazarı ilçesindeki Yeni Cami'de sabah namazını kılan kentteki sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin düzenlediği etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Namazın ardından cami önünde grup adına açıklama yapan Sakarya İmam Hatipliler Derneği (SİMDER) Başkanı Yahya Bakır, "terörist sevici İsveç'in", kutsal kitap Kur’an-ı Kerim'e alçakça ve asla kabul edilemez bir saldırı hedeflediğini, hiç usanmadan ve utanmadan, mütemadiyen İslam'ın kutsal değerlerine saldırmaktan çekinmediklerini belirtti.

Bakır, "Terörist sevici Batı dünyası ve destekçileri bilmelidir ki, Türkiye'de size asla geçit vermeyecek ve dinine ve değerlerine kıyamete kadar sahip çıkacak bir gençlik var." dedi.

İslam'ın barış ve kardeşlik dini olduğunu bildiren Bakır, "İslam hoşgörü ve merhamet dinidir. Kur'an, alemlerin Rabb'i olan Allah'ın kelamıdır. Son kutsal kitaptır ve kıyamete kadar da Allah'ın güvencesi altındadır. Kutsal değerlerimize yapılan bu apaçık saldırının sonu apaçık hüsrandır. İnsanları cehaletten aydınlığa çıkaran yüce kitabımıza dönük her saygısızlık, insanlık suçudur ve kutsal kitabımızın yakılmasına izin vermek tek kelimeyle alçaklıktır." diye konuştu.

Açıklamaya, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever de katıldı.

AdminAdmin