YAŞAM
Giriş Tarihi : 11-11-2023 16:30   Güncelleme : 11-11-2023 16:32

Sakarya'da binlerce fidan toprakla buluştu

 Sakarya'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla fidan dikim etkinlikleri düzenlendi.

Sakarya'da binlerce fidan toprakla buluştu

Sakarya Valiliği ile Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde, Adapazarı ilçesindeki Kuzey Marmara Otoyolu Bakım İşletme Merkezi'nin bahçesinde fidan dikme töreni yapıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Yaşar Karadeniz, ormanları ve yeşili ayakta tutmanın, gelecek nesillerin de bu dünyada yaşamasını sağlayacağını belirterek, bunun aynı zamanda ekonomik mücadele olduğunu vurguladı.

Karadeniz, Türkiye'nin dünyaya mobilya ihraç ettiğini dile getirerek, "Ekonomik anlamda da ormanlarımızı güçlü hale getirdiğimizde ihraç ettiğimiz ürünlerle elde edilen dövizin tamamını ülkemizde bırakmış olacağız, vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, fidan ve ormanların yaşamla etle kemik gibi olduğunu belirterek, "Mevlam ormanlarımızın sayısını her geçen gün arttırsın inşallah. Önderimiz Peygamberimizin 'Yarın kıyamet kopsa bile elindeki fidanı dik.' sözü bizler için şiardır. Fidan baş tacımız, orman bizim her şeyimizdir. Biz ormansız, orman da bizsiz yaşayamaz." diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Önder Terzi de ülkenin ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan en büyük doğal zenginlik kaynakları ormanları korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere miras bırakmanın öncelikli görevleri olduğunu söyledi.

Terzi, Sakarya'da yaklaşık 18 hektarlık alanda dikim sezonu boyunca 13 bin 500, etkinliğin yapıldığı alanda da 2 bin 23 fidanı toprakla buluşturacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılar, 2 bin 23 fıstık çamı ve defne fidanını toprakla buluşturdu.

 

AdminAdmin