Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
ASAYİŞ

Bungalovda Gizli Kamera Davasında Karar Çıktı

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki bir bungalovda gizli kamerayla izleme yaptıkları iddiasıyla 2 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Bungalovda Gizli Kamera Davasında Karar Çıktı
Paylaş:

Sapanca 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanık T.S. ile taraf avukatları huzurda bulundu, tutuksuz sanık H.K. ile avukatı Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

Söz verilen müşteki vekilleri mütalaaya katıldıklarını beyan ederek, sanıkların en üst sınırdan cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık H.K, "Kameraların çalışmadığı TÜBİTAK raporuyla sabittir. Bu sebeple beraatımı talep ederim." dedi.

Sanık T.S. ise mütalaayı kabul etmediğini belirterek, beraatını istedi.

Sanık müdafileri, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Kararını açıklayan hakim, sanıkları, "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıl 9 ay 1'er gün hapis cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

- Olay

Sakarya Valiliği, 15 Nisan 2025'te ilçedeki bungalovda gizli kamerayla izleme yapıldığına dair iddiaların kamuoyuna yansıması üzerine harekete geçmişti. Çalışmalar sonucu işletme sahibi H.K. (31) ile şüpheli bulunan T.S. (48) tutuklanmış, işletme ilçe belediyesi tarafından süresiz mühürlenmişti.

H.K. ve T.S. hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın Eylül 2025'te yapılan duruşmasında sanıklar tahliye edilmişti.

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');