EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-07-2023 14:31

Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi 2022-2023 Eğitim- Öğretim dönemi mezuniyet töreni 25 Temmuz Salı günü SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Törene, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çalışır, SAÜ Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Altınsoy, akademisyenler, idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çalışır, “Bugün burada Siyasal Bilgiler Fakültemiz 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle bu anlamlı günde bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve Siyasal Bilgiler Fakültesi ailesi adına hepinize teşekkür ediyor, törenimize hoş geldiniz diyorum. Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak bu sene bir kez daha mezun vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu gurur hem üniversitemiz hem fakültemiz hem de çocuklarımızın bugünlere gelmesinde her türlü fedakarlığı gösteren siz anne babalar, aile büyükleri ile şu anda eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlarımıza aittir” diye konuştu.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin İktisat, Siyasal Bilgiler ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi, Maliye, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İslam İktisadı ve Finans bölümlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Çalışır, “Bugüne kadar toplamda 8 bin 500’ün ün üzerinde öğrencimizi mezun etmiş ve bugünde 509 öğrencimizi uğurlamak için buradayız. Üniversitemize seçilmiş öğrenciler olarak geldiniz şimdi ise seçkin mezunlar olarak ayrılmaktasınız. Bugün okulumuzun son günü olarak sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Burada her daim kapıların açık olduğunu bilmenizi isteriz. Eğitiminiz burada ya da başka üniversitelerde hatta başka ülkelerde devam edecek. Biliniz ki dünya sizin her nerede olursanız olun aldığınız eğitimin bu ülke ve millet adına kullanılmasının çok önemli olduğunu zihninizden çıkarmayın. Mezun olduk rahatladık diyorsanız yanılıyorsunuz. İdeallerinizin, hedeflerinizin, tutkularınızın asla peşini bırakmayın. Kendinizi yaşamınız boyunca sürekli yenileyin ve geliştirin. Sakarya Üniversitesi mensubu olarak üniversitenizle, hocalarınızla ve arkadaşlarınızla daima gurur duyun. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizi kutlar, bundan sonraki yaşamınızda başarıların her daim sizlerle olmasını temenni ederim. Yolunuzun, bahtınızın açık olması dualarımla sizleri uğurluyorum” dedi.

Dekan Prof. Dr. Çalışır, konuşmasında ailelere yönelikte şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada bir devir teslim töreni yaşıyoruz. Dört yıl boyunca devraldığımız bu emaneti siz sahiplerine tebliğ etmek üzereyiz. Emanetinize gösterdiğimiz özen kendi öz çocuklarımıza gösterdiğimiz özenden hiç de farklı olmadı. Dünyaya geldikleri günden bu ana kadar üzerine titrediğiniz, büyük emek verdiğiniz özenle ve tüm zorluklarla mücadele ederek yetiştirdiğiniz göz bebekleri evlatlarınızı yaşam mücadelesinde başarılı olacakları donanımlara haiz bir şekilde mezun etmek üzereyiz. İçinizde onların istikbal ve ikballeri ile ilgili bir endişe olmasın. Bugüne kadar yaptıklarıyla bizim takdirimizi her zaman kazandılar. Onlarla gurur duyacaksınız. Hatta çok iyi biliyoruz ki onların başarılarıyla hep birlikte gurur duymaya devam edeceğiz”

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlara belge ve plaketleri verildi. Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencisi Mustafa Yasin Asan fakülte birincisi oldu. Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Bauyrzba Zhumadi ikinci Maliye Bölümü öğrencisi Melike Nur Demirel ise fakülte üçüncüsü oldu. Fakülte Birincisi Mustafa Yasin Asan, mezunlar adına bir konuşma yaparak, öğrencilere mezuniyet yemini ettirdi.

Tören, öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi.

AdminAdmin