EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-01-2024 15:39

Şehit Yılmaz Ercan KAİHL’de “Geleceğin Gençliğinden Beklenenler” Konulu Seminer Düzenlendi.

2023-2024 öğretim yılı dönem sonu etkinlikleri kapsamında Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin misafiri olan Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyesi araştırmacı yazar Yusuf Kaplan öğretmen ve öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Şehit Yılmaz Ercan KAİHL’de “Geleceğin Gençliğinden Beklenenler” Konulu Seminer Düzenlendi.


 

Öğretmen ve öğrencilere gelecek yüzyılda beklenen rolleri, açık ve net bir şekilde anlatan Yusuf Kaplan’ın semineri büyük beğeni gördü.

 

Araştırmacı Yazar Yusuf Kaplan seminerinde özellikle okumak ve okuduğunu anlamanın önemine dikkat çekerek, okumayanın mutlu ve güçlü bir geleceğinin olamayacağı belirtti. Dünya ölçeğinde yaşananlar ve yaşanması beklenen senaryolar ile ilgili bir profil çizen Yusuf Kaplan hoca, öğrencilere mutlaka gelecek ile ilgili hedeflerinin olması gerektiğini, hayal güçlerini yüksek tutmalarını, gelecek hedefi olmayanın hedefi olanların kıskacında kalacağını vurgulayarak, “Kendinize güvenin çok çalışın çok okuyun gelecek de sizin olsun” dedi. Bizi biz yapan değerleri ayakta tutmanın çok kıymetli olduğunu aksi halde değersizleri değerli görmeye başlayabileceğimiz tehlikesine vurgu yaparak, bu durumun ise bizim felaketimize neden olacağını kaydetti. Seminerinde kalem tasavvuru ve ifade ettiği sembol anlamlarını da belirten Yusuf Kaplan, 4 renk kurşun kalemin kitap okumada ne anlama geldiğini, hangi kolaylıkları sağladığını ifade etti.

 

Medeniyet Tasavvuru Okulu öğrencileri ile ülke genelinde ve uluslararası platformda çok kıymetli hizmetler yapıldığını ve bu çalışmalara katkı sağlayacak potansiyeli ve enerjiyi Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinde gördüğünü ifade eden Yusuf Kaplan, özellikle seçilen kitapları okumalarını ve kendilerine doğru yön, güçlü bir gelecek yaşamalarını tavsiye etti.

 

Seminer sonunda Yusuf Kaplan Hocaya hediye takdiminde bulunarak teşekkür eden Şehit Yılmaz Ercan KAİHL Müdürü Kadir Gezer; “Etkinlik haftasında bizleri kırmayarak onurlandıran çok değerli hocamıza katılımları nedeniyle kurumumuz adına gönülden teşekkür ediyor, bu vesile ile geleceğin medeniyet tasavvuru okulunun öğrencilerimizin katılımı ile değer bulacağını, örnek özgün çalışmalara kızlarımızın katkı sağlayacağı temennisiyle programı izleyen idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Geleceğin kahramanlarını ayakta alkışlıyor, güzel ülkemizde ecdadımıza layık nice hizmetler gerçekleşmesi dileklerimle, tüm dostlara selam hürmet ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

AdminAdmin