GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-01-2024 23:36

Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de hareketli 485 fay hattının bulunduğunu belirterek, "Böyle olduğu için tedbir almamız gerekiyor. Buna uygun şekilde konut ve evlerimizi inşa etmemiz icap ediyor" dedi.

Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var

Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerde derin üzüntü yaşandığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, bir deprem ülkesi. Geçtiğimiz yüz yıl içerisinde deniz ve karalarımızda meydana gelen 6 ve üzeri şiddeti yıkıcı deprem sayısı 230. Her sene 2 veya 3 yıkıcı deprem yaşıyoruz. Geçtiğimiz sene bu depremlerin sayısı 7 bin 500'ü buldu. Geçmiş senelere oranla 3 kat arttı. Şu anda Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var. Böyle olduğu için tedbir almamız gerekiyor.

Buna uygun şekilde konut ve evlerimizi inşa etmemiz icap ediyor. Eskiden alışılan, 'Ek kat, üstte bir tane daha koy, kenara biraz daha çek' gibi adımlara asla ve asla izin vermememiz icap ediyor. Biz, bunca olaydan sonra artık geçmişten ders almalıyız. Geçmişte olan her neyse bitti. Bundan sonra sıfır toleransla bütün binalarımızı yapmalıyız, ev ve konutlarımızı güvenli hale getirmeliyiz. Deprem olduğunda emin bir vaziyette oturalım, bunun için de çırpınıyoruz, uğraşıyoruz. Son depremde 850 bin bağımsız birim hasar gördü."dedii.

AdminAdmin