SİYASET
Giriş Tarihi : 14-12-2023 17:01

Ümit Dikbayır, Suç duyurusunda bulundu

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Eski Yol Arkadaşları İçin Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu.

Ümit Dikbayır, Suç duyurusunda bulundu

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Esma BEKAR (İyi Parti Genel Başkanlığı Özel Kalem Müdürü), Ahmet UÇAK (İyi Parti Sakarya İl Başkanı), Selçuk KILIÇASLAN (İyi Parti Sakarya Eski İl Başkanı) hakkında Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve tehdit kullanma, şantaja teşebbüs suçlamasıyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

 

AÇIKLAMALARINDA


Müvekkil müşteki Türkiye Büyük Millet Meclisi 27 ve 28. Dönem Sakarya Milletvekili sıfatıyla 2018 yılından bu yana kamu görevi yapmaktadır. Hakkında suç duyurusunda bulunulan şüpheliler, sırasıyla İyi Parti Genel Başkanlığı Özel Kalem Müdürü, Sakarya İl Başkanı ve Sakarya Eski İl Başkanıdır. Adı geçen şüpheliler, müvekkil müşteki hakkında bir süredir yapılan haksız karalama kampanyalarını cürüm boyutuna taşıyarak temsil ettikleri makamların vakar ve şöhretini ayaklar altına almak pahasına skandal niteliğinde suçlar işlemişlerdir.
II. Bir süredir müvekkil şüphelinin baş danışmanlığını ve özel işlerini yürütmekte Enes GÖK yukarıda 1 nolu şüpheli özel kalem müdürünün talimatı ile diğer şüphelilerin kendisini görüşmeye çağırdıklarını, 22/10/2023 tarihinde yaptıkları görüşmede:
1)
Şüphelilerin kendisinden Ümit DİKBAYIR hakkında özel hayat ve iş ilişkilerine dair mahrem bilgi ve belgeler temin etmesi ve sesli-görüntülü kayıtlar tutması karşılığında kendisine genel merkezde üst rütbeli bir göreve getirilme vaadinde bulunulduğunu,
2)
Bunun için kendisine dinleme ve takip cihazları dahi verileceğini ve genel merkez tarafından himaye altına alınacağının söylendiğini,
3)
Ümit DİKBAYIR'ın zaten genel merkez tarafından takip ettirildiğini ama en yakın çalışanı olduğundan bunu en iyi kendisinin yapabileceğinin söylendiğini,
4)
Kendisine yapılan teklife açıktan karşı çıkmak yerine sadece dinlediğini ve düşünmek için süre istedikten sonra ayrılarak durumu hemen müvekkil müştekiye bildirdiğini beyan etmiştir.

III.
Müvekkil müşteki danışmanının beyan ettiği bu skandal niteliğindeki suçların gerçekliğini Sakarya ve Ankara'da gerçekleştirmiş olduğu araştırmaları neticesinde ulaştığı bir takım tespitler ile
anlamıştır.
IV.
Bu arada müvekkilin danışmanı, şüpheliler Selçuk Kılıçaslan ve Ahmet Uçak ile görüşmeye gitmeden önce bir kişi tarafından "Seni Ümit abiye karşı kullanacaklar sakın yediğin tasa tekme atma" diye uyanılması üzerine içinde bulunduğu durumun korkusu ile orada konuşulanların bir kısmını telefonuna kayıt altına almış bir süre sonra da bu kaydı müvekkile dinletmiştir.İlgili kayıt dinlenildiğinde tüm planlanan suça konu eylemler ve ilerki tarihlerde gerçekleşen olaylar her şeyi ortaya çıkarmakta,şüphelilerin suçlarını sabit kılmaktadır. Ilgili kayıtta suçun nevi itibari ile başkaca ispatlanabilme imkanı olmayan suçlardan olması nedeni ile dosyaya sunulacaktır.
V. Buna göre lyi Parti Genel Merkezi içerisindeki bir hizip müvekkil müştekinin hakkında çıkarılan dedikodu temelli karalama kampanyasını yeterli görmeyerek müvekkili siyasetten uzaklaştırmak ve milletvekilliği görevinden istifaya zorlamak için 1 nolu şüpheli liderliğinde bir organizasyon kurulmuştur. Bunun kapsamında müvekkilin hakkında özel ve iş hayatını kapsayan yasa dışı bir araştırma ve takip organize edilerek müvekkil aleyhine şantaj materyali toplanmaktadır. Bu şekilde müvekkilin siyaseten uzaklaştırılması ve milletvekilliği görevini ifa etmesi engellenmek istenmektedir.
VI.
Söz konusu yasa dışı amaç kapsamında müvekkilin en yakın danışmanına suça iştirak teklif eden şüphelilerin müvekkilin çevresinden başka kimselere benzer tekliflerde bulunduklarından, müvekkilin evine veya çalışma ofisine yasa dışı takip ve dinleme cihazları koydurdukları hususunda da şüphe vakidir.
VII.
Müvekkil aleyhime işlenen suçların tespiti ve şüphelilerin cezalandırılması ve şüphelilerin başlattıkları suç girişiminin çökertilmesi için suç duyurusunda bulunma zorunluluğu doğmuştur.


SONUÇ ve TALEP
: Yukanda açıklanan vakıa ve hukuki sebeplere istinaden makamınızca takdir edilecek soruşturma işlemleri neticesinde şüpheliler hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmalarını saygılarımızla arz ve talep ederiz. 14/12/2023


MÜŞTEKİ Ümit DİKBAYIR VEKİLİ
AV. E. Serdip DOKUMACI

 

 

AdminAdmin