EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-05-2023 09:39   Güncelleme : 04-05-2023 11:02

Valiz sektörü Sakarya’ dan yükseliyor…

Sakarya’nın Erenler ilçesinde, valiz imalatı konusunda faaliyet gösteren Albatros Karalar Valiz Ltd. Şti. ihracat artışı için İŞKUR’la 200 kişilik İEP imza programı düzenlendi. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve sahibi Mustafa KARA, Sakarya’yı valiz imalatının üretim ve ihracat üssü yapmak istiyoruz değerlendirmesinde bulundu. Gerçekleşen programda Vali yardımcısı Selda DURAL, istihdama ilave destek vermesinden dolayı firmaya teşekkürlerini ileterek İlimiz ve Ülkemiz istihdamına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Valiz sektörü Sakarya’ dan yükseliyor…

       
        İmza programından önce fabrikayı gezen ve üretim alanlarında işçilerle görüşen Vali Yardımcısı Selda DURAL, Erenler Kaymakamı Günhan YAZAR, Erenler Belediye Başkanı Fevzi KILIÇ, SGK Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Selahattin KARAGÖZOĞLU ile İŞKUR İl Müdürü Tekin KAYA da eşlik etti.


Sakarya’yı valiz imalatının üretim ve ihracat üssü yapmak istiyoruz
        Şirketin yönetim kurulu başkanı ve sahibi Mustafa KARA “2018 yılından bu yana Sakarya’da kurulan fabrikada, %100 yerli üretim olan valiz ve çeşitleriyle Ülkemizde valiz imalatında lider sektör üreticisi durumundayız. İhracatta bulunduğumuz ülkeler arasında birçok Avrupa ülkesi, Arap ülkeleri ve Afrika ülkeleri yer almaktadır. Bizim firmamızla birlikte imalat yapmaya başlayan yeni firmalarda gelmiş bulunmaktalar. İlave 200 kişilik istihdamla, ihracatımız daha üst seviyelere çıkarılacaktır. Bunun yanında, 470 çalışanımızı 650’ye çıkararak, 15 bin m2 kapalı alanda ve 1.500 adet günlük üretimi ile 40 farklı ülkeye ihracat yaparak Sakarya’yı valiz imalatının üretim ve ihracat üssü yapmak istiyoruz. Zira, bizimle birlikte Sakarya’da bu sektörde yeni işletmeler de faaliyete geçmektedir” ifadesinde bulundu.


        Ayrıca, yönetim kurulu başkanı Mustafa KARA “Valiz imalatı, montaj ve imalatta bulunacak, 18-45 yaş arası, bay-bayan, en az ilkokul mezunu ve vardiyalı sistemde çalışacak yeni çalışma arkadaşlarına ihtiyaç duyduklarını açıkladı.


İşbaşı Eğitim Programı ile ilave 200 kişi işbaşı yapacak
        Fabrika içerisinde incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Selda DURAL, burada üretiminin büyük kısmını ihraç eden işletmenin üretim aşamaları ile ilgili bilgi aldı. Ayrıca, üretim süreçlerinde görev alan çalışanlarla da bir araya gelerek, çalışma koşulları ve şartları ile memnuniyet durumları hakkında bilgi edindi.


        Vali Yardımcısı Selda DURAL; “Üretim, ihracat ve istihdam öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Sektörün nitelikli işgücü ihtiyaçlarının, değişen teknolojik gelişmelere uygun olarak, özellikle hızlı gelişen üretim talepleri karşısında işyerinde ve işbaşında yetiştirilmesi hem üretimin desteklenmesi ve hem de işin acilen öğrenilmesi imkânı sağlamaktadır. Dolayısıyla, işgücünün verimliliğini artırmak ve vatandaşlarımızın da refah seviyesini yükseltmek için İlimizin yatırım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirilmesi gayreti içerisindeyiz. İstihdamı İŞKUR ve SGK destek ve teşvikleri ile de desteklemeye devam ediyoruz. İmzalamış olduğumuz ilave istihdam sözleşmesinin Ülkemize, İlimize, istihdama katılmak isteyenlere ve sektöre hayırlı olmasını dilerim” değerlendirmesinde bulundu.


        Ayrıca, üretime, ihracata ve istihdama yapmış oldukları katkı dolayısıyla Albatros Karalar Valiz Ltd. Şti. adına yönetim kurulu başkanı ve sahibi Mustafa KARA’ ya Vali Yardımcısı Selda DURAL tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi." denilmektedir. 

AdminAdmin