YEREL
Giriş Tarihi : 04-12-2023 17:46

Yılın Son Meclisi Yapıldı

Adapazarı Belediyesi’nde yılın son meclis toplantısında konuşan, çalışmalarda gelinen son aşamaları ayrıntılarıyla paylaşan Başkan Işıksu, “Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemiz başta olmak üzere tüm çalışmalarımızda ne dediysek yaptık, yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Tüm projelerimiz hamdolsun takviminde ilerliyor. Şehrin kalbi Adapazarı’nda işler yolunda.” dedi.

Yılın Son Meclisi Yapıldı


Adapazarı Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Mutlu Işıksu başkanlığında, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 11 maddelik gündemle toplanan mecliste 2 madde imar, 2 madde hukuk komisyonlarına oy birliği ile havale edilirken, kalan 7 madde de oy birliğiyle kabul edildi.

 

Yoğun İlgi ile Meclis Takibi

Meclis toplantısını, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan, Kadın Kolları Başkanı Hatice Genç, SESOB Başkanı Hasan Alişan ve Oda Başkanı Turhan Salihoğlu, SATSO Eski Başkanı ve İl Genel Meclisi Onursal Başkanı Fethi Sarıoğlu, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve mahalle muhtarları, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Anıl Özkan, siyasi partilerin teşkilat mensupları ile Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyeleri takip etti.

 

Başkan Işıksu Çalışmaları Paylaştı

Gündem dışı konuşmaların öncesinde ilk olarak bir konuşma yapan Başkan Mutlu Işıksu, önemli açıklamalarda bulundu. Adapazarı Belediyesi’nin çalışmalarını şeffaf bir şekilde her platformda kamuoyu ile paylaştıklarını vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, Mahallemi Güzelleştiriyorum, Pazar Yerleri, Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri, parklar ve spor sahaları ve müze çalışmaları ile ilgili ayrıntıları paylaştı.

 

Ada Hayat ile İlgili Önemli Açıklamalar

Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili son bilgileri aktaran Başkan Işıksu, “Ada Hayat, her fırsatta ifade ettiğimiz gibi şehrimiz için çok önemli bir projedir ve her anını en başından itibaren çok şeffaf bir biçimde paylaştık, paylaşmaya devam ediyoruz. Ada Hayat’ta dün ne söylediysek bugün de oradayız. Birtakım çevrelerde projemiz ile ilgili yanlış bilgiler yaymaya, tezvirat yapmaya, doğru bilgiden insanlarımızı uzaklaştırmaya yönelik çabaları da hayret ve üzüntüyle karşılıyor, çok büyük nezaketsizlik olarak değerlendiriyoruz. Ada Hayat’ın kurumsal sosyal medya hesapları ile Belediyemizin tüm sosyal medya ve haber paylaşımlarında tüm aşamaları an be an paylaşıyoruz. Bakın 16 Kasım 2022 tarihinde Ada Hayat sosyal medya hesabında paylaşılan bilgileri tekrar meclisimiz aracılığıyla kamuoyuna arz etmek istiyorum. “Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, 18 bin 700 metrekare alan içerisinde, 53.515 metrekare toplam inşaat alanına sahiptir. Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi Uygulama Alanında; Belediye Hizmet Binası, Sosyal ve Kültürel Tesis Alanları (Orhangazi Miğfer Müzesi, Çok Amaçlı Salon, (Sinema, Tiyatro ve Evlendirme Dairesi)), -1’inci kattaki otopark, teraslar ve meydandan oluşan 21.788 metrekare, Adapazarı Belediyemizin tasarrufunda olacaktır. Proje ile birlikte Dünyalar Firması, ticari alanlardan 14.971 metrekareye sahip olacak; teraslardan 490 metrekarenin ve -2’nci kattaki 4.286 metrekarelik otoparkın işletim hakkını üstlenmiş olacaktır. Buradaki toplam metrekare de 19.747’dir. Hak sahibi ortaklarımıza 7.843 metrekare ticari alanlar yapılıp teslim edilecektir. Özetle, ortak alanlar (merdivenler ve asansörler gibi) toplam inşaat metrekaresinden (53.515) düşüldüğünde, net metrekare 49.378 olmuştur. Böylelikle, Ada Hayat Proje Uygulamasında yüklenici firma Dünyalar, 19.747 metrekare ile yüzde 39,99 hakka sahip olacaktır.” Bu bilgiler sosyal medya hesaplarımızda tarihleri ile mevcut. Ayrıca şu anda “zemin iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Diyafram duvar çalışmasını 550 metre uzunluğunda, 21 metre derinliğinde ve 1 metre genişliğinde tamamlıyor ve temel kazısı öncesinde de 14 binden fazla jet grout uygulaması ile 400’den fazla fore kazık çalışması yapıyoruz.” Bu bilgileri de paylaştık. Diyafram duvarın da hamdolsun yüzde 85’ini tamamladık.” dedi. Başkan Işıksu konuşması esnasında Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkım ruhsatı, kazı izni ve zemin iyileştirme ruhsatlarını da göstererek, “Yapı ruhsatı da yakında inşaallah. Temel atmaya çok yaklaştık. Yani her zaman ifade ettiğimiz gibi doğru bilgiler her zaman bizdedir ve Ada Hayat’ta da işler yolunda.” ifadelerini kullandı.

 

Mahallemi Güzelleştiriyorum ile 740 Sokak ve Cadde Güzelleşiyor

Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi ile 740 sokak ve caddenin çehresini değiştirdiklerinin altını çizen Başkan Işıksu, “9. etaptayız çok az sokağımız kaldı. 10. etap da tamamlandığında inşaallah çok güzel bir netice ile söz verdiklerimizin çok daha fazlasını hayata geçirmiş oluyoruz. 740 sokak ve cadde Adapazarı’mıza hayırlı olsun.” dedi.

 

622 Park ve Saha, 5 Çocuk Hakları Projesi

Park sayısı ile ilgili de bilgi paylaşan Işıksu, “Adapazarı’mızda 622 adet park ve saha var artık. 5 Çocuk Hakları Projemiz de tamam. Gayretle çalışmaya devam.” dedi.

 

Meserret Bahçe İhtiyaçlara Cevap Verecek

Projelerle ilgili ayrıntıları paylaşmaya devam eden Işıksu, “Meserret Bahçe Sosyal Tesislerimizde tabelası da takıldı. Tesisimizin, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sakarya Kadın Doğum Hastanesi, Sakarya Acil Durum Hastanesi ve Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’nün çok yakınında olması, Güllük, Şirinevler ve Mithatpaşa mahallelerimize hitap eden ve şehrin ana arterlerinden biri olan Adnan Menderes Caddesi’nde, insan yoğunluğuna istinaden, insan odaklı hizmet ihtiyacına cevap verecek nitelikte bir sosyal merkez olmuş olacak ve mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçları karşılayacak. Açılışını da inşaallah yakında hep birlikte yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

 

Kapalı Pazar Alanlarında Son Durum

Adapazarı’nda açık Pazar yerinin kalmayacağını tekrar vurgulayan Başkan Işıksu, “Ada Pazar Güneşler Yerleşkemiz bitti, düğün salonu ihalesi de tamamlandı, çok yakında açıyoruz. 15 Temmuz Camili-Karaman ve Korucuk Pazar Yerlerimizin inşaatları da çok hızlı devam ediyor, bitiriyoruz. Yenigün-Tepekum Pazar Yeri ile ilgili de çalışmalarımız var, tüm bu Pazar alanları ile birlikte Adapazarı’mızda açık Pazar alanı inşaallah kalmayacak.” dedi.

 

Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası Tamam

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasını aldıklarını belirten Başkan Işıksu, “Kalite çok önemlidir, herkes kaliteli hizmet almak ister. Her alanda kalite, çalışmada, eserde, hizmette ve sunumda… Biz tüm aşamalarda kaliteli olmayı hep önceledik, kıymetli hemşehrilerimizin Belediyemizden memnun olmasını hedefledik. Hepsini bir araya getirdik, gayret ettik ve uluslararası geçerliliğe sahip olan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikamız geldi. Çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

 

Müze Çalışmaları: Tarihe Işık Tuttuk Kavuşmaya Az Kaldı

Müze çalışmalarından da bahseden Başkan Mutlu Işıksu, “Şehrimize inşallah 3 müze kazandırıyoruz. Adapazarı Ticaret Müzesi, çalışmalar son aşamada, ışıklarını da açtık, çok güzel oldu, mutlu olduk. Açılışa hazırlanıyoruz. Ne diyoruz, tarihe ışık tuttuk, kavuşmaya az kaldı. Adapazarı Mutfak Sanatları Müzesi (Tarihi Millet Hamamı), restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor ve son olarak Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde yer alan Adapazarı Orhangazi Miğfer Müzesi. O çalışma da tarihi anlamıyla bambaşka olacak inşaallah. Bu çalışmaların tamamında emeği geçen, kalbi Adapazarı için çarpan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Müzeler için MHP Teşekkürü

Başkan Işıksu’nun müze çalışmalarına istinaden görüşlerini paylaşan MHP’li meclis üyesi Erbay Kayatürk, “Müzeler şehrin hafızasıdır. Müze çalışmalarınızı destekliyor ve takdirle karşılıyoruz.” dedi.

 

Meclis’te Gündem Katil İsrail

Başkan Işıksu’nun bilgilendirme konuşmasının ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. AK Parti’li meclis üyesi Hasan Karagüzel ve MHP’li meclis üyesi Erbay Kayatürk, İsrail’in katliamlarına vurgu yapan konuşmalar gerçekleştirdi. İsrail’in Gazze saldırısını rakamlarıyla paylaşan Karagüzel, “Katil İsrail, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden katlederek soykırım gerçekleştiriyor. İnsanlık bu sınavı kaybediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve milletimizin duruşunu takdirle karşılıyoruz. Allah hepsinden razı olsun.” şeklinde konuşurken MHP’li Kayatürk ise “Meseleyi çok daha geniş çerçevede ele almalıyız. Son gelişmelerin tamamı gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti üzerine hesap yapıldığı aşikardır. İsrail’i komşumuz olarak görmek isteyenlerin yaptıklarını hep birlikte görüyoruz. Türk Askeri nerede olması gerekiyorsa orada olmalıdır ve oluyor da. İnsanlık meselesi Türk Milletinin sorumluluğudur ve bu yük milletimizin sırtındadır. İnsanlık ölüyor ve biz buna müsaade edemeyiz, etmiyoruz da. Liderlerimiz ve hükümetimiz gerekeni yapmaktadır.” dedi. Meclis üyelerine konuşmaları için teşekkür eden Başkan Işıksu, “Katil İsrail bu yaptığı soykırımla hak ettiğini muhakkak bulacaktır.” dedi ve Sakarya halkına duyarlılığından dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Hayatı Paylaşmaya Engel Yok

Gündem dışı konuşmalarda AK Parti’li meclis üyesi Reşit Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir konuşma gerçekleştirerek yapılan çalışmaları paylaştı. Adapazarı Belediyesi’nin engelli hassasiyeti ile yaptığı çalışmalardan söz ederek Başkan Işıksu’ya teşekkür eden Yazıcı’ya cevaben Işıksu, “Farkındalık ve erişebilirlik için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bir gün değil, her gün hayatı paylaşmaya engel yok.” dedi.

 

Başkan Işıksu’dan CHP’li Akbay’a Sayıştay Cevabı

2022 Sayıştay Denetimi sonu meclis üyelerinin bilgilerine sunulurken bu konuda söz alan CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay, Başkan Işıksu’ya sorular yöneltti. Belediye tahsilatlarının yeterince yapılmadığı, işçilerinin çok fazla izinlerinin bulunduğu ve vergilerin tam anlamıyla toplanmadığı eleştirilerini cevaplayan Başkan Mutlu Işıksu, “Haluk Bey istiyor ki biz vergisini ödeyemeyen vatandaşımıza icra işlemi yaptıralım. Biz bunu yapmayacağız, vatandaşımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz Haluk Bey. Sayıştay Raporu’nda bahsettiğiniz birkaç eksiklik vardı, hepsini hızlıca tamamladık. İşçi arkadaşlarımızın geçmişten kalan izinleri kullanılıyor, doğrudan temin ile ilgili de evet hizmet gecikmesin diye de yaptık. Semerciler Mahallesi Anbarlı Sokak’ta güzelleştirme çalışması yaptık. Adapazarı Belediyesi olarak hem mülkiye hem sayıştay hem de meclis denetim komisyonu denetimlerini elhamdülillah alnımızın akıyla tamamladık. Aynı dikkatle, aynı hassasiyetle, hızlı hizmet için gereken riskleri de alarak gayretle ve aşkla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Tuncer Salihoğlu Sokağı

Başkan Işıksu, 2024 yılının ilk meclis toplantısının 05 Aralık 2024 Cuma günü gerçekleştirileceğini duyurarak meclis oturumunu kapattı. Meclisin ardından meclis gündeminin 7’nci maddesinde yer alan Karaosman Mahallesi 470 nolu sokağın isminin eski milli takım antrenörü Tuncer Salihoğlu olarak değiştirilmesinin kabulüne istinaden Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile Tuncer Salihoğlu’nun ailesi, Başkan Mutlu Işıksu’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.

AdminAdmin