KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 09-10-2023 16:48   Güncelleme : 09-10-2023 16:51

Ekrem Yüce'den Şehir Kütüphanesi Müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Şehir Kütüphanesi Projesi'nin yapımı için bakanlıkla protokol aşamasına gelindiğini müjdeledi. 

Ekrem Yüce'den Şehir Kütüphanesi Müjdesi

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, merkez binadaki meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya meclis üyeleri, komisyon başkanları, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir bürokratları ve gazeteciler katıldı. Meclis toplantısında Sakarya'da planlanan, devam eden ve tamamlanan projelere değinen Başkan Ekrem Yüce, son dönemde büyük bir merakla beklenen Şehir Kütüphanesi projesi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

 

Şehrin cazibe merkezi olacak: Şehir Kütüphanesi

Kentin kalbinde planlanan Şehir Kütüphanesi projesinin yapımına başlanacağın müjdesini veren Yüce, Kültür Bakanlığı ve Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile protokol aşamasına gelindiğini açıkladı. Projenin Sakarya'da yaşamın ve kültürün cazibe merkezi olacağını vurgulayan Yüce, "Şehir kütüphanesi artık bir proje olmaktan çıkıyor" dedi. Konuşmasında ayrıca Cumhurbaşkanlığı'ndan tebrik alan "Açık Veri Portalı" projesinden bahseden Yüce, web sitesine yerleştirilen bu portal ile vatandaş ile belediye arasındaki iletişimin, bağın ve şeffaflığın güçleneceğini ifade ederek, araştırmacıları bu portaldaki verileri kullanarak şehrin projelerini ve planlarını geliştirmeye davet etti.

 

 

Şehir Kütüphanesi'ne başlanıyor

Ayrıca, Şehir Kütüphanesi ile ilgili süreci ifade eden Başkan Yüce şöyle dedi: "Birçok sınıf ve atölyelerin yer aldığı Şehir Kütüphanesi'ni Sakarya'ya kazandıracağız. Şehir kütüphanemiz artık sadece proje olmaktan çıkıyor. Yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı; Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile belediyemiz arasında protokolü gerçekleştiriyoruz. Şunu açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki; Sakarya’mızın kalbinde inşa edeceğimiz şehir kütüphanesi, şehrimizin, yaşamın ve kültürün cazibe merkezi olacak. Şehir Kütüphanesinin şimdiden Sakarya’mıza ve Sakaryalılara hayırlı olmasını diliyorum."

AdminAdmin