Eğitim Fakültesi ve İşletme Fakültesinin Mezuniyet Töreni

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi ve İşletme Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti. Mezunlar, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle yeni bir yolculuğun ilk adımlarını attı.

EĞİTİM - 26-08-2022 10:28 756 kez okundu.

Eğitim Fakültesi ve İşletme Fakültesinin Mezuniyet Töreni

Mezuniyet Törenine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cahit Ungan ve dekan yardımcıları ile  İşletme Fakültesi Danışma Kurulu Üyeleri , akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmalarını yapan SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil, “Dört yıl boyunca gençlerimize hem ana babalık, hem yoldaşlık, hem sırdaşlık ettiniz; gece gündüz hiçbir emeğinizi vermekten kaçınmadınız. Bu gururlu günümüzün en önemli paydaşlarından biri sizlersiniz. Bu haklı gururu yaşamak sizin emeğinizi ve fedakarlığınızın karşılığıdır. Gururlanmakta sonuna kadar haklısınız.” diyerek velilere teşekkür etti. Öğretim elemanlarına da teşekkür eden Prof. Dr. Yeşil, “Fakültem, mezun gençlerimiz ve velileri ile ülkemiz adına sizlere de canı gönülden teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve toplumun geleceğini inşa edecek, nitelikli ve donanımlı daha nice öğretmenler yetiştirerek eğitim ordumuza destek sağlayacağınıza olan inancımın tam olduğunu belirtiyorum.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Yeşil konuşmasının devamında mezunlarına seslenerek “Size ne mutlu ki bu güzel memleketin geleceğini inşa edecek, geleceğin öğretmeni, doktoru, avukatı, işçisi ve işverenini yetiştirerek ülkemize sürekli katma değer üretecek bir nesil olarak karşımızdasınız. Ülkemizin geleceğine şekil verme yetkisi ile birlikte sorumluluğunu da üstlendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ülkemize şu ana kadar olduğu gibi gelecekte de nice katkılar sunacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere hayat boyu mutluluklar, başarılı bir mesleki yaşam ve hayırlı bir gelecek diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cahit Ungan, “Uzun bir maraton sonunda eğitimlerinizi tamamlayarak bugün Türkiye’nin güçlü işletme fakültelerinden birisinden mezun olmanın kıvancını yaşıyorsunuz. Bildiğiniz gibi eğitim ve öğretiminizi başarıyla sürdürmeniz ve kendisine, ülkesine yararlı bir insan olarak yetişmeniz fakültemizin öncelikli hedefidir. Bu hedefi gerçekleştirdiğimiz bu günde her biriniz bu fakülteden mezun olmayı ve hayalindeki mesleğe girmeyi sonuna kadar hak ediyor.” diyerek gurur duyduğunu ifade etti. Dekan Prof. Dr. Ungan mezunlara olan inancını vurgulayarak, “Kazandığınız vizyon ve değerlerle çalışma yaşamınızda önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizlerin başarısı Sakarya Üniversitesini daha da yüceltecek ve bizleri gururlandıracaktır. Aramızdaki iletişimin bir yönü sizlere destek olmayı sürdürmekten diğer yönü sizlerden gelecek geri dönüşlerle fakültemizi ve eğitim anlayışımızı daha da geliştirmektir.” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Fakültesi birincisi Ceyda Evren, fakülte ikincisi Çiğdem Çevik ve üçüncüsü Mehmet Küçük olurken İşletme Fakültesi birincisi Resul Emin Küçük, fakülte ikincisi Widad Mm Habbaub ve fakülte üçüncüsü Burak Kayataş oldu.

Fakülte birincilerinin konuşması ve diploma yemininin ardından protokol ve hocalar tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Kep atarak mezuniyet coşkusu yaşayan mezunlar, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SAÜ Vakfı Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan getirildi

SAÜ Vakfı Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan getirildi

19-04-2024 - EĞİTİM

Üniversite adaylarının SUBÜ ziyaretleri sürüyor

Üniversite adaylarının SUBÜ ziyaretleri sürüyor

18-04-2024 - EĞİTİM